Gjonaj takon homologut austriak: Austria partnere në krah të Shqipërisë

Kryesore Politikë

Forcimi i mëtejshëm i bashkepunimit midis dy vendeve, ecuria e reformës në drejtësi, bashkëpunimi në forcimin e luftës kundër korrupsionit si dhe organizimi për herë të parë në Shqipëri i Forumit Ministror BE – Ballkani Perendimor për çështjet e drejtësisë dhe punëve të brendshme në tetor 2018, ishin disa nga temat ne qender te takimit mes  ministres se Drejtësisë, Etilda Gjonaj, me homologun e saj austriak z. Josef Moser, në Alpbach të Austrisë.

Ministri Moser vlerësoi nismat e Shqipërisë për reformimin e sistemit të drejtësisë dhe luftën kundër korrupsionit. Ai u shpreh që Austria do të jetë gjithmonë një partnere në krah të Shqipërisë për mbështetjen në zbatimin e reformave të ndërmarra nga Shqipëria.

Si tregues i mbështetjes dhe vlerësimit që Austria i ka dhënë Shqipërisë u theksua përzgjedhja nga Austria të Shqipërisë si vendin për organizimin e Forumit Ministerial BE – Ballkani Perendimor për Çështjet e drejtësisë dhe sigurisë që do të organizohet në Tiranë në Tetor 2018.

Moser shprehu mirënjohjen që për herë të parë ky event do të organizohet në Shqipëri duke promovuar vlerat dhe arritjet e mëdha që ka bërë deri tani Shqipëria si një vend  kandidat për tu bërë pjesë e familjes së madhe europiane.

Nga ana e saj Ministrja Gjonaj e njohu homologun austriak me rezultatet e para që reforma në drejtësi ka dhënë deri më tani duke njohur dhe të gjithë kontributin që ka në dhënë ekspertët austriak në këtë process si dhe mbështetjen politike të Komisionit Evropian.

Në fund të takimit, ministri Moser shprehu gatishmërinë e tij dhe të ministrisë që ai drejton për të bashkëpunuar dhe asistuar Ministrinë e Drejtësisë në Shqipëri me çdo program mbështetje teknike për forcimin e kapaciteteve të Ministrisë në reformat e ndërmarra.

Takimi me Ministrin Federal të Drejtësisë, Josef Moser, u zhvillua në sajë të pjesëmarrjes së Ministres në një prej eventeve më të rëndësishme në fushën e drejtësisë, Simpoziumit ligjor në Alpbach të Austrisë.

Me ftesë të ministrit Moser, ministrja Gjonaj së bashku me homologun austriak hapën Simpoziumin ligjor duke ja kushtuar pjesën e parë rezultatet e Reformës në drejtësi në Shqipëri si dhe bashkëpunimit të deritanishëm të dy vendeve.

Gjatë fjalës së saj, Ministrja theksoi se nevoja e qytetarëve Shqiptare për një sistem drejtësie të pavarur, të paanshëm, të pakorruptuar dhe të pandikuar politikisht ishte nxitja kryesore e qeverisë për të ndërmarrë një reformë radikale dhe krejtësisht unike në llojin e vet jo vetëm në rajon, por edhe më gjerë.

Ministrja Gjonaj u ndal gjithashtu në nismat e ndërmarra në luftën kundër korrupsionit, si një nga prioritetet kryesore të Qeverisë Shqiptare. Ajo vuri në dukje se strukturat e reja që janë ngritur, veçanërisht Task Forca Ndërinstitucionale Antikorrupsion, po funksionojnë me efikasitet, duke dhënë rezultate konkrete dhe të prekshme edhe nga qytetarët.

Loading...

4 thoughts on “Gjonaj takon homologut austriak: Austria partnere në krah të Shqipërisë

  1. Kte Etilden e kam shume qejf. Pervecse eshte e re dhe profesioniste po sec shperndan edhe nje pozitivitet kudo qe shkon. Ja kshu i duhen Ministrat Shqiperise te ndrisin fytyren kur shkojn jasht jo si ata skrapallinjt qe te turperonin me boten.

  2. Duhet then qe nje pesh te madhe rrugen e Shqiperise drejt BE e ka edhe Ministrja Gjonaj me zbatimin e Reformes ne drejtesi por edhe me zbatimin e nje sere reformash te tjera sic eshte ajo e tokes dhe reforma ne burgje. Reforma te tilla e bejn shqiperine te barabart me vendet e BE.

  3. Te te presi austria ne takim nuk eshte gje e vogel eeee. Kane filluar te na hapen dyert kudo ne bote. Njeriun qe punon te gjithe e duan.

  4. Per ne qe jemi qytetare te thjesht te ksaj shqiperie kur shikojm qe reforma e drejtesise po zbatohet dhe mer edhe mbeshtetjen nga jashte ne takime te ndryshme ndihemi me te qet edhe te sigurt per femijet tane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *