Ndahet nga jeta Shyqyri Çoku, ish-xhelati i At Zef Pllumit në komunizëm

Dosier Kryesore

 

Është ndarë nga jeta në moshën 90-vjecare ish-hetuesi Shyqyri Çoku. Ai është i njohur për hetimin dhe torturimin e 92 të dënuarve politik në veri të vendit dhe veçanërisht për torturimin e At Zef Pllumit.
Ai hetoi 92 të dënuar politikë në veri të vendit dhe rezulton një prej hetuesve më aktivë të diktaturës.

Coku u bë i njohur në opinionin publik pas daljes në dritë të faktit se qeveria shqiptare e dekoroi në vitin 2014 me “Medaljen e Mirënjohjes”, si veteran të Kategorisë së Parë me rastin e 70-vjetorit të Çlirimit.
Ky vendim i Ministrisë së Mbrojtjes ne ate kohë solli përplasje dhe akuza ndaj qeverisë Rama.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *