5 rregullat e thjeshta që ndikojnë për t’u dobësuar

Shëndeti Të tjera

Ka 5 rregulla për të ngrënë “me ndërgjegjje” (të hahet me vetëdije, ushqimi duket më i shijshëm dhe hahet më pak) për të humbur peshë dhe për të qenë më të shëndetshëm.

Njohur vetëm pak vite më parë, mënyra ‘e ndërgjegjshme’ e jetës është gjithnjë e më shumë e aplikuar në luftën kundër obezitetit. Në të vërtetë, ekziston një ‘qendër për të ngrënë me ndërgjegjje’ me disa psikologësh dhe trajnerësh të specializuar.

Ata kanë dhënë 5 rregullat për tu ushqyer shëndetshëm dhe për të rënë në peshë më shpejt.

1.Hani gjithmonë ulur.

2.Shijoni me kujdes dhe ngadalë çdo ushqim duke i ndarë me rradhë.

3.Përtypni ngadalë duke shijuar cdo kafshatë.

4.Krijoni një mjedis të përshtatshëm që ndihmon përqendrimin në ushqim.

5. Buzëqeshni gjithmonë para se të kafshoni

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *