8 shenjat që tregojnë se një punonjës është gati të jap dorëheqjen, sipas studiuesve të Harvard

Kryesore Shkencë Slider kryesore Të tjera

Një studim i Harvard zbuloi se nuk keni nevojë për aftësi të veçanta për të ditur se kur është momenti që ju të jepni dorëheqjen tuaj. Studiuesit pyetën afro 100 menaxherë se si u ndryshua sjellja e vartësve të tyre nga muajt para marrjes së vendimit. Për më tepër, studiuesit anketuan 100 punonjës për të zbuluar se si sjellja e tyre ndryshoi para dorëheqjes. Ja 8 sjelljet më të mira para-heqjes dorë sipas studiuesve:

Ata janë më pak produktivë se zakonisht

Nëse vini re se një punonjës është ngadalësuar ndjeshëm, kjo mund të jetë një shenjë që ata janë në rrugën e tyre.

Ata janë shndërruar në një ujk të vetmuar

Kur një punonjës që është zakonisht një lojtar i ekipit ndalon së punuari me të tjerët, merreni këtë si një shenjë që punonjësi është gati të largohet. Ata e dinë se nuk do ti shohin bashkëpunëtorët për shumë kohë, kështu që po shkëputen.

Ata po bëjnë përpjekjen minimale

Punonjësit që janë punëtorë natyralë, zakonisht dallohen. Vini re nëse një punonjës nuk ka më motivim për tu ngjitur më lartë po përgatitet për diçka tjetër.

Ata kanë ndaluar përpjekjet për të kënaqur menaxherin

Shfaqjet e apatisë mund ta bëjnë të qartë se dikush po mendon të largohet. Punonjësit që janë bërë indiferentë mund ta bëjnë këtë sepse e dinë që shefi i tyre nuk do të jetë shefi i tyre për shumë më gjatë.

Ata nuk janë investuar në periudha afatgjata

Dikush që e di se ata nuk do të jetë aty për të parë një projekt të realizohet, ka më pak të ngjarë të bëjë përpjekje maksimale sesa dikush që e di se do të jetë për të parë rezultatin përfundimtar.

Ata janë negativë

Kur personi në zyrën tuaj i cili zakonisht është në rregull fillon të shohë gotën gjysmë të zbrazët, mos lejoni që ndryshimi të kalojë pa u vënë re. Një ndryshim drastik i personalitetit mund të sinjalizojë që ata janë të ngopur dhe duan të largohen.

Ata janë më pak të motivuar se zakonisht

Punonjësit në rrugën e tyre nuk kanë aq mundësi të shfaqin interes për të përfunduar me kohë detyrat ose për t’i kryer ato mirë. Kur ata e dinë që nuk do të punojnë më përpjekja e tyre për të bërë mirë mund të ulet ndjeshëm.

Ata rregullisht janë të përqendruar

Të gjithë kanë një ditë pushimi dhe atje ku kushtimi i vëmendjes është më i vështirë, por punonjësit që e dinë që do të fillojnë një udhëtim të ri ka të ngjarë të gjejnë veten të hutuar veçanërisht.

Ndërsa largimi i punonjësve është një proces i natyrshëm me të cilin ndeshen përfundimisht të gjitha bizneset, ka mënyra për të ulur normat e qarkullimit. Ekzistojnë gjithashtu shumë praktika që punëdhënësit mund të zbatojnë për të mbajtur punonjësit të kënaqur dhe për të mbajtur ulur nivelet e dorëheqjes së punonjësve, të tilla si ofrimi i stimujve si planet e ripagimit të kredisë dhe programet e mentorimit. / SCAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *