Arrestimi i Dekanit e pedagogëve, ja sa paguanin studentët për një provim

Kronike Lajme

Gjurma 9 Maj 2018

Dekani i Fakultetit të Shkencave Humane në Universitetin e Elbasanit, Albert Riska dhe dy pedagoge përfunduan në pranga bashkë me 4 seksere si pjesë e një grupi që merrte para nga studentët për nota kaluese në provime. Sipas hetimit, kjo veprimtari korruptive dhe abuzive ka ndodhur në kohë të ndryshme ndërsa është hetuar për disa muaj më radhë, deri sa gjykata e Elbasanit më datë 8 Maj vendosi masën e sigurisë arrest me burg për 7 të akuzuarit.  Operacioni i koduar Dekani u finalizua këtë mëngjes, ndërsa pak orë më pas Rektori i Universitetit.

Tre pedagogë të Universitetit “Aleksandër Xhuvani” në Elbasan dhe 3 sekserë dhe një student janë vënë në pranga pasi kishin formuar një grup dekan –pedagog-student e sekser duke marrë para për nota kaluese në provime

Të arrestuarit janë Dekani i Fakultetit të Shkencave Humane në Universitetin “Aleksandër Xhuvani” në Elbasan, Albert Riska, 55 vjeç, shefja e Departamentit të Gazetarisë në Fakultetin e Shkencave Humane në këtë Universitet Elvira Lumi, 54 vjeçe dhe Erjola Calja, 29 vjeçe, pedagoge e jashtme në Fakultetin Ekonomik në po këtë universitet.

Në pranga u vunë edhe Petrit Kodra, 53 vjeç, Admirim Kala, 31 vjeç dhe Adem Ngjela, 51 vjeç, që të tre të dyshuar se kryenin rolin e sekserit mes studentëve dhe pedagogëve për marrjen kundrejt pagesës së notave kaluese në provime. I arrestuar është edhe studenti Marius Calja.

Ata u vunë në pranga në kuadër të operacionit “Dekani” finalizim i një hetimi disa mujor nga Policia dhe Prokuroria e Elbasanit mbi bazën e një procedimi të nisur më 20 shtator të vitit kaluar.

Ky procedim u bashkua me një tjetër hetim ndaj shtetasit Petrit Kodra i regjistruar më herët me të njejtim dyshim.

Sipas Dosjes hetimore, personat e arrestuar në bashkëpunim me njeri-tjetrin në kohë të ndryshme duke shpërdoruar funksionin publik kanë kërkuar dhe ushtruar ndikim të paligjshëm në rolin e sekserit dhe pedagogut në Universitetin “Aleksandër Xhuvani” Elbasan për marrjen e notave kaluese nga studentet gjatë sezoneve të provimeve. Shuma që paguanin studentët ishte deri në 30 mijë lekë të reja.

Më 8 maj, Gjykata e Elbasanit kishte pranuar provat e prokurorisë dhe kishte vendosur masën e sigurisë arrest me burg ndaj 7 të dyshuarve për “Ushtrim i Ndikimit të Paligjshëm ndaj Personave që Ushtrojnë Funksione Publike” dhe “Korrupsioni Pasiv i Personave që Ushtrojnë Funksione Publike”.

Menjëherë pas njoftimit të Policisë së Elbasanit, Rektori i Universitetit Aleksandër Xhuvani vendosi pezullimin deri në fund të hetimit për dekanin e Fakultetit të Shkencave Humane dhe dy pedagoget.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *