EDITORIAL: Pse shqiptarët vrasin vetëm familjarët dhe asnjëherë qeveritarët?

Nga Kreshnik Spahiu Vrasjet në Shqipëri kanë jo vetëm motiv banal por shpesh edhe asnjë motiv fare. Një shoqëri e cila po lëngon nga depresioni masiv ka mbushur çdo ditë faqet e kronikave të zeza. Vrasje për parking, vrasje për gardhin e oborrit, vrasje tek lavazhi makinave, vrasje për karikus celulari, vrasje për antenë televizori, […]

Continue Reading

Pse po feston kryeministri për moshapjen e negociatave

Nga MARK MARKU   Ia dolëm!, – thërriti Kryeministri, pikërisht ditën e djeshme pas mbledhjes së ministrave të Jashtëm të BE-së në Luksemburg për hapjen e negociatave. Për mua që isha në makinë dhe thirrjen entuziaste të Kryeministrit po e ndiqja nga mikrofonat edhe më entuziastë të një radioje proqeveritare u bë e qartë se […]

Continue Reading

SHISH duhet të hetohet për dekonspirimin e 3.4 milionë eurove

Mero Baze Sqarimi zyrtar i policisë lidhur me kapjen e 3.4 milionë eurove, është një dëshmi zyrtare, se Shërbimi Informativ Shtetëror, ka dekonspiruar aksionin për 3.4 milionë euro, tek Lulzim Basha, duke rrezikuar seriozisht kapjen e autorëve që tani për fat janë identifikuar. Nëse lexon me vëmendje njoftimin shikon se Policia e shtetit është njoftuar […]

Continue Reading

John Bolton dhe shqetësimi i shqiptarëve

RUBEN AVXHIU   Shtatë arsyet se pse asgjë themelore nuk do të ndryshojë për Kosovën dhe shqiptarët   Shumë shqiptarë e kanë pritur me një lloj shqetësimi emërimin nga Presidenti Donald Trump, të Ambasadorit John Bolton, në postin kyç të Këshilltarit të Sigurisë Kombëtare. Arsyeja kryesore është se Bolton është një nga diplomatët e rrallë […]

Continue Reading

Reforma zgjedhore, blerja e votës dhe numërimi elektronik

Bernd Borchardt*   Do të doja të filloja duke lavdëruar Komisionit të Posaçëm për përkushtimin në fillimin e punës për reformën zgjedhore. E kam thënë edhe në veprimtari të tjera që ekziston nevoja për një reformë të plotë dhe në kohë, që të adresojë rekomandimet e mirënjohura të ODIHR-it dhe çëshjet kyçe që prekin zgjedhjet […]

Continue Reading