Çudia e së premtes mbrëma, mos e humbisni

Kuriozitetet

Mbrëmjen e së premtes do të shfaqet në qiell Hëna Blu, e dyta për vitin 2018.

Kjo është hera e parë që Hëna Blu ka rënë në mes të muajit janar dhe mars që nga viti 1999.

Hëna Blu është hëna e dytë e plotë në një muaj kalendarik dhe zakonisht ndodh vetëm 1 herë në dy ose 3 vjet.

Megjithatë kjo fundjavë do të shënojë herën e parë që dy hëna blu kanë ndodhur kaq afër njëra-tjetrës për gati 20 vite.

“Herën e fundit që kemi parë dy hëna blu brenda tre muajve ishte në vitin 1999,”-tha Blogger Dashua Samuhel nga Blog Astronomia.

Afërsia jashtëzakonisht e ngushtë e dy hënave blu ndodh për shkak të kombinimit të muajit shkurt të shkurtër dhe periudhës së kohës midis hënave të plota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *