Dëshiron të bëhesh ministër? Apliko online

Botë Kryesore

Qeveria e re e Irakut ka vendosur një mënyrë të re për zgjedhjen e ministrave të kabinetit. Kryeministri i nominuar Adel Abdul Mahdi zgjodhi mënyrën online për të lejuar të gjithë qytetarët të aplikojnë.

Mahdi shkroi në Facebook se ekspertët, specialistët dhe personat me eksperiencë, duhet të propozojnë kandidaturën e tyrë në faqen e qeverisë.

Synimi i tij është që të drejtojë një ekip ministrash tekonkratë të aftë, të çliruar nga tensionet politike, etnike dhe sektariane, që kanë përfshirë Irakun që nga rënia e Sadam Huseinit, në vitin 2003.

Qeveria përballet me detyrën e rindërtimit të vendit pas katër vitesh luftë kundër grupit të Shtetit Islamik që la dhjetëra mijëra shtëpi dhe biznesi të shkatërruara dhe të zhvendosur më shumë se tre milionë njerëz.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *