Erdogani do të rindërtojë qytetin e Laçit

Politikë Slider kryesore Sociale

Puna për rindërtimin e zonave të prekura nga tërmeti, pritet që të nisë fillimisht në Laç nga Turqia.

“Brenda janarit të kemi planet e rindërtimit gati dhe të fillojmë me zbatimet para se të hapim kantieret.

Në pranverë do të hapim të gjithë kantieret. Në Laç duhet të hapet menjëherë sa më shpejt.

Jemi në komunikim me agjencinë shtetërore të strehimit të Turqisë, që ai premtimi i Erdogan për 500 shtëpi të fillojë të realizohet dhe aty kemi bllokun më kompakt dhe hapësirën më të mundshme për të vepruar tani.

Në Tiranë dhe Durrës duhet të planifikojmë ndërkohë që në Laç infrastruktura është aty, ujë, kanalizime etj.

Ndërsa aty ku do të ndërtojmë në Tiranë dhe Durrës është ferra”, u shpreh ai.

Sa i takon strehimit, Rama konfirmoi shifrën e rreth 12 mijë personave që janë jashtë banesave të tyre.

Nga këta mbi 4 mijë Qeveria thotë se ndodhen nëpër hotele, ndërsa pjesa tjetër në çadra, palestra dhe ambiente të tjera publike e private.

Kryeministri u shpreh se për personat e strehuar nëpërë çadra po punohet që t’u sigurohen çadra dimërore.

Qeveria thotë se në Kosovë janë strehuar 783 persona. Qëllimi i Ramës është që t’i rikthejë ata në Shqipëri dhe këtë detyrë Rama ja besoi ministres së Mbrojtjes, Ogerta Manastirliu dhe ministres së Arsimit, Besa Shahini.

Qeveria po shikon edhe mundësinë e kalimit të disa fondeve të parashikuara në buxhetin e këëtij viti për në buxhetin e vitit të ardhshëm.

Rama përsëriti se ndërhyrjet në buxhet nuk do të prekin projektet, apo investimet madhore, përfshirë këtu edhe kontratat koncesionare PPP. Anulimin e këtyre të fundit e ka propozuar si zgjidhje opozita.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *