Euro 2020/ Shorti i ferrit për Gjermaninë, Portugalinë e Francën

Botë Slider kryesore Sport

Është hedhur shorti i vlefshëm për fazën finale të Euro 2020, ku 20 skuadrat e kualifikuara për këtë veprimtari, kanë njohur kundërshtarët e tyre. 20 ekipet janë ndarë në 6 grupe dhe do presin vetëm përfundimin e fazës play-off, që 4 nga këto grupe të plotësohen me skuadrat që më 31 mars do mësojnë fatin e tyre.

Por pavarësisht kësaj, tifozët kanë njohur përplasjet më interesate dhe grupin e ferrit, që do jetë ai F, me Gjermaninë, Francën dhe Portugalinë që do të luftojnë për kualifikimin, bashkë me fituesen e play-off A, që do jetë një mes Islandës, Rumanisë, Hungarisë dhe Bullgarisë.

Kosova, e cila bën pjesë në play-off D, në rast se arrin të lërë pas krahëve Gjeorgjinë, Maqedoninë e Veriut dhe Bjellorusinë, do të jetë pjesë e grupit C bashkë me Holandën, Ukrainën dhe Austrinë.

Ja shorti i plotë:

Grupi A
Turqi
Itali
Uells
Zvicër

Grupi B
Danimarkë
Finlandë
Belgjikë
Rusi

Grupi C
Holandë
Ukrainë
Austri
Fituesi play-off D (Gjeorgji, Maqedoni e Veriut, Kosovë, Bjellorusi )

Grupi D
Angli
Kroaci
Fituesi play off C (Skoci, Norvegji, Serbi, Izrael)
çeki

Grupi E
Spanjë
Suedi
Poloni
Fituesi play off B (Bosnjë-Hercegovinë, Sllovaki, Irlandë, Irlandë e Veriut)

Grupi F
Fituesi play-off A (Islandë, Bullgari, Hungari, Rumani)
Portugali
Francë
Gjermani

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *