Irani po përdor agjentët MOS kundër opozitarëve, një atentat dështoi  në Shqipëri

Botë Kryesore Rrotull

Irani po përdor agjentët e MOS për të goditur anëtarët e mbështetësit e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI).

Agjencia e lajmeve IRAN NEWS UPDATE (INU) në një artikull të saj mbi lëvizjen e Iranit shkruan se pjesë e këtyre sulmeve ka qenë edhe Shqipëria.

“Irani po përdor agjentët e MOIS në Evropë për të mbledhur informacione dhe plane për sulme terroriste dhe vrasje. Në vitet e fundit ka pasur një numër sulmesh të tilla si vrasjet në Stamboll dhe Holandë në prill dhe nëntor 2017. Një atentat komplotues në Shqipëri dështoi  në mars të këtij viti. Komploti më i fundit ishte në fund të qershorit, kur një çift iranian-belg u arrestuan në posedim të eksplozivëve  që ishin nisur në rrugën e tyre drejt takimit “Irani e Lirë” në Francë, i mbajtur nga NCRI.

Takimi i “Iranit të Lirë” është një ngjarje vjetore që  mbahet jashtë Parisit në mbështetje të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI). Dhjetëra mijëra mbështetës të NCRI nga mbarë bota marrin pjesë dhe ka tradicionalisht dhjetëra folës të shquar dhe mysafirë që marrin pjesë.

Është një ngjarje shumë e rëndësishme për Rezistencën Iraniane dhe progresi po bëhet çdo vit. Kjo është një nxitje e madhe për popullin e Iranit për të ditur se ata kanë një mbështetje kaq të gjerë dhe është një mbledhje e rëndësishme në të cilën politikëbërësit dhe njerëzit që mund të bëjnë një ndryshim ndajnë idetë për të çuar përpara lëvizjen.

Mbledhja e këtij viti u zhvillua më 30 qershor dhe u zbulua se Irani kishte komplotuar për të bombarduar takimin. Më parë gjatë ditës, autoritetet belge arrestuan çiftin. Në këtë takim ka qenë edhe një delegacion shqiptar, i kryesuar nga ministrit i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko.

FOX NEËS ka raportar dje se SHBA i ka kërkuar ministrit Majko të shtojë masat e sigurisë, pasi mund të marrë kërcënime nga grupet e MOS.

Në një konferencë shtypi të 8 gushtit, Mohammad Mohaddessin, Kryetar i Komitetit të Punëve të Jashtme të NCRI, shpjegoi se çifti ishte udhëzuar të paraqitej si mbështetës të Rezistencës iraniane dhe të kryente sulmin nën udhëzimet e Assadollah Assadi i cili ishte në trajnuar mbi bazën e udhëzimeve të Amiri Moghdam.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *