Italia në gjendje lufte, kryeministri shpall masat e tjera kundër koronavirusit

Botë Rrotull

Kryeministri italian, Giuseppe Conte me anë një konference për shtyp bëri publik masat e tjera të marra nga ana e qeverisë që konsiston në mbylljen e biznesve aktivitet jo thelbësore. Vendimi parashikohet të zbatohet në të gjithë Italinë. Conte gjithashtu bëri të ditur se do të jenë në funksion supermarketet, postat dhe bankat, si dhe dyqanet ushqimore. Italia shënoi numrim më të lartë të vdekjeve të shtunën, me 793 persona, e në total 4825. Gjithashtu si masa të tjera janë mbyllja e parqeve, ndërsa ka limituar aktivitetin sportiv, ku mund të luajë vetëm një person dhe brenda ambinentit të tij dhe jo në parqet publike.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *