Koronavirusi: Trump paralajmëron se numri i viktimave në SHBA mund të arrijë në 100 mijë persona

Botë Kryesore Rrotull Slider kryesore

Presidenti amerikan Donald Trump ka paralajmëruar se rreth 100,000 njerëz mund të vdesin nga koronavirusi në SH.B.A. Trump gjithashtu mohoi që administrata e tij kishte vepruar shumë ngadalë.

Më shumë se 67,000 njerëz kanë vdekur tashmë me Covid-19 në SH.B.A.

Por Trump shprehu optimizëm për zhvillimin e një vaksine, duke thënë se një do të ishte gati deri në fund të këtij viti – megjithëse ekspertët e shëndetit publik besojnë se do të zgjasin 12-18 muaj.

“Unë mendoj se do të kemi një vaksinë deri në fund të vitit,” i tha ai Fox News. “Mjekët do të thoshin, mirëpo nuk duhet ta thuash këtë. Unë do të them atë që mendoj …”

Ndër ekspertët që nuk pajtohen me këtë vlerësim optimist janë Dr Anthony Fauci, eksperti më i lartë i sëmundjes infektive në SHBA dhe Shefi kryesor i Mjekësisë në Angli Chris Whitty.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *