Koronavurisi/ Hapat që ndiqen dhe këshillat e mjekut infeksionist Kalo për rrezikun që shfaqet

Kryesore Shëndeti Slider kryesore Të tjera

Mjeku infeksionist Tritan Kalo ka dhënë disa këshilla si të tregohemi të kujdesshëm për të shmangur prekjen nga koronavirusi. Ai thotë se kultura qytetare dhe ndërgjegjësim për higjenën personale dhe të mjedisit rrethues janë dy hallka shumë të rëndësishme për parandalimin dhe kufizimin e rasteve me koronavirus.

“Kultura qytetare në sjelljen tonë në publik si dhe NDËRGJEGJËSIMI për higjenën personale e të mjedisit rrethues, janë dy hallka të rëndësishme si në PARANDALIMIN po ashtu edhe në KUFIZIMIN e rasteve me Covid-19. “KUSHTOJNË” shumë-shumë pak por janë mjaft të efektëshme…..SENSIBILIZIMI në këtë drejtim prej gjithsecilit prej nesh në mendimin tim, ndihmon më shumë se ironizimet sarkastike në prononcimet tona në FB….PARA rrezikut iminent, TEORIZIMET e shumta në këtë drejtim janë të pabukta…..TË KUPTOJMË qartë mesazhet që na vinë si nga specialistët e fushave të Epidemiologjisë e Shëndetit Publik, Specialistët e Sëmundjeve Infektive si dhe të Urgjencave Mjekësore, e të bëhemi të gjithë pjesë e PËRBALLIMIT të këtij risku, sikundër është mundësija e hyrjes së Covid-19 në Shqipëri…..Infeksioni nga Covid-19 është një formë tjetër e manifestimit të GRIPIT, por me rrezikshmëri më të madhe …..Mëndjekthjellët dhe Vullnetplotë uroj dhe shpresoj se do tia dalim!!!”, shkruan Tritan Kalo.

Me poshte me foto po jepen disa keshilla qe jepen nga Instituti i Shendetit Publik

No photo description available.

 

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text that says "NESE KENI UDHETUAR JASHTE VENDIT DHE KENI KOLLE, TEMPERATURE APO NE TELEFONONI URGJENCEN KOMBETARE 127"

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *