Kujdes me mesazhet në messenger, Facebook ju përgjon bisedat

Lajme Teknologji

GJURMA/ 09/04/2018/ 13:20

Ju mund të supozoni se bisedat e dërguara në Facebook Messenger janë plotësisht private. Por gaboheni.

Facebook konfirmoi të enjten se përdor mjete të automatizuara për të skanuar biseda Messenger për lidhje malëare dhe imazhe pornografike të fëmijëve. Gjithashtu u lejon përdoruesve të raportojnë biseda që mund të shkelin standardet e komunitetit.

Moderatorët e kompanisë mund të rishikojnë çdo mesazh që është shënuar nga përdoruesit ose sistemet e automatizuara.

Facebook ka qenë prej kohësh e qartë se punëtorët e saj mund të rishikojnë postet për të siguruar që ato të jenë në përputhje me standardet e saj të komunitetit. Por shumë përdorues kishin marrë bisedat e tyre në Messenger ishin privatë.

Facebook (FB) tha në një deklaratë të enjten se mbajtja e mesazheve private është prioriteti i saj, por gjithashtu mbrojti veglat e automatizuara si “shumë të ngjashme me ato që përdorin kompanitë e tjera të internetit sot”.

“Përmbajtja e mesazheve midis njerëzve nuk përdoret për reklamimin e njoftimeve të dhënësit”, tha një zëdhënës i kompanisë. “Ne nuk dëgjojmë zërin tuaj dhe video thirrje.”

Facebook është nën hetim intensiv në javët e fundit pasi lajmet zbuluan se Cambridge Analytica, një firmë e të dhënave me lidhje me fushatën e Presidentit Donald Trump, mund të ketë pasur informacion mbi miliona përdorues të Facebook pa dijeninë e tyre.

Episodi ka ngritur edhe një çështjen mbi privatësinë në platformën e mediave sociale dhe ka çuar në thirrje për rregullime të reja të vështira. Ajo gjithashtu ka bërë që thirrjet për Facebook të jenë më transparente në lidhje me trajtimin e të dhënave të përdoruesit.

Messenger, i cili u lejon përdoruesve të bisedojnë midis tyre, u bë një pikë interesi këtë javë pasi CEO i Facebook Mark Zuckerberg tha se kompania kishte “zbuluar” se “mesazhet e bujshme” po dërgoheshin nëpërmjet Messenger në Mianmar. a.gj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *