Kush janë dy shtetasit nga Tirana që Operacionit Forca e Ligjit i kërkon plotësimin e formularit

Kronike Lajme

Leko Durda dhe Arben Bërballa janë dy subjektet e radhës të cilëve Operacioni Forca e Ligjit ju ka dërguar formularin për të vetëdeklaruar pasurinë.

Durda dhe Bërballa njihen si anëtarë të grupit të njohur “kokaina”, të cilët u arrestuan në vitin 2001, së bashku me 4 persona të tjerë pasi do të trafikonin disa ton kokainë nga Kolumbia ku kishin krijuar kontaktet me kartelet e drogës.

Leko Durda ka qenë i dënuar për veprat penale “Krijimi i bandës së armatosur dhe organizatës kriminale”, “Armëmbajtja pa leje”, “Organizimi dhe drejtimi i organizatave kriminale” dhe “Falsifikimi i letërnjoftimeve apo vizave” e kryer në bashkëpunim, ndërsa Arben Bërballa është shpallur fajtor nga drejtësia për “Krijimi i bandës së armatosur dhe organizatës kriminale”, “Armëmbajtja pa leje” dhe “Organizimi dhe drejtimi i organizatave kriminale.”

Sipas Ligjit Special, këta dy persona duhet t’ju përgjigjen të gjitha pyetjeve në formularin e OFL brenda 48 orësh.

Njoftimi i plote

Vijon Operacioni Forca e Ligjit.

Në zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL vijon intensivisht punën për kryerjen e veprimeve komplekse, në bashkëpunim me strukturat e tjera të Policisë së Shtetit.

Në kuadër të Aktit Normativ nr. 1, datë 31.01.2020, OFL u ka dërguar kërkesat për vetëdeklarim të pasurisë, shtetasve:

L. D., banues në Tiranë, i dënuar për veprat penale “Krijimi i bandës së armatosur dhe organizatës kriminale”, “Armëmbajtja pa leje”, “Organizimi dhe drejtimi i organizatave kriminale” dhe “Falsifikimi i letërnjoftimeve apo vizave” e kryer në bashkëpunim;

A. B., banues në Tiranë, i dënuar për veprat penale “Krijimi i bandës së armatosur dhe organizatës kriminale”, “Armëmbajtja pa leje” dhe “Organizimi dhe drejtimi i organizatave kriminale”;

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së, të cilat do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL bën me dije se të gjithë personat që iu është dërguar kërkesa me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, i kanë plotësuar formularët dhe i kanë dorëzuar pranë OFL-së, e cila ka vijuar me procedurat, sipas përcaktimit në Aktin Normativ nr. 1, të datës 31 janar 2020.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *