Lufta kundër korrupsionit, PD zbulon marrëveshjen që ka nënshkruar Edi Rama në Londër

Kryesore Politikë

Kryeministri Edi Rama ka nënshkruar në Samitin e Londrës një dokument në lidhje me detyrimet e Shqipërisë në luftën kundër korrupsionit. Këtë e ka bërë të ditur pasditen e sotme Partia Demokratike, duke publikuar disa pjesë të këtij dokumenti.

PJESE NGA MARREVESHJA
Marrëveshja e vendeve ne luftën kundër korrupsionit (angazhimet e Shqipërisë) ( si rrjedhim i Samitit te Londres 2016)

1) Ne fushën e PPP- angazhohet qe

Shpërndarja e informacionit te partneritetit publik privat për të bashkuar qeveritë, zbatimin e ligjit, rregullatorët dhe sektorin financiar për të zbuluar, parandaluar dhe frenuar pastrimin e parave të lidhura me korrupsionin.

Te ndaje informacione me shtetet e tjera lidhur me PPP-te qe te siguroje lufte efektive nderkombetare kundër pastrimit te parave.

Te bashkepunoje ne menyre aktive dhe te marre pjese ne iniciativat e rrjetit Egmont, Rrjeti i Njësive të Inteligjencës Financiare.

2) Prokurimi publik dhe kontratat e hapura

Te forcoje pavarësinë e procedurave te prokurimit publik

Te punoje ne implementimin e parimeve, të Dhënave dhe Standardeve të Kontratave të Hapura duke u fokusuar në projekte të mëdha, si një prioritet i hershëm.

Zbatimi i Standardeve të Hapura të të Dhënave Kontraktuese si pjesë e punës së prokurimit të ri elektronik.

Te punoje me Partneritetin e Hapur Kontraktues.

Bashkimi me Partneritetin për Buxhetim të Hapur dhe angazhimi për t’u shqyrtuar sipas anketës OBP.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *