Ndahet nga jeta Kofi Anan, ish-Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së

Botë Kryesore Rrotull shtojca

 

Ndahet nga jeta Kofi Anan, ish-Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së i cili fitoi çmimin Nobel për Paqe për punë humanitare.

Ai vdiq në moshën 80 vjeçare. Anan ishte i pari afrikan me ngjyrë që mori rolin e diplomatit më të lartë në botë, duke shërbyer dy mandate nga 1997 në 2006.

Më vonë ai shërbeu si i dërguari special i OKB-së për Sirinë, duke bërë përpjekje për të gjetur një zgjidhje paqësore për konfliktin.

Qëndrimi i Ananit përkonte me luftën në Irak dhe me pandeminë e HIV / Aids.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *