Ndryshon lista, ja kush është më i pasuri në botë

Botë Kuriozitetet Rrotull

Një klasifikim i bërë së fundmi ka nxjerrë në skenë njeriun më të pasur në botë, duke “përmbysur” listën e mëparshme.

Jemi mësuar të shohim Bill Gates, bosin e Microsoft, por tashmë njeriu që është në krye të klasifikimit është bosi i Amazon.

Jeff Bezos bëhet personi më i pasur në botë: Sipërmarrësi tani është me vlerë 141 miliardë dollarë, pasi ai arrin Bill Gates të Microsoftit falë suksesit në rritje të Amazon

Themeluesi i Amazon tashmë ka 40 miliardë dollarë më shumë se sa kishte vetëm vitin e kaluar.

Amazon tani është numri 8 në listën e Fortune 500 me një të ardhur prej 177.87 miliardë dollarësh.

Daily Mail shkruan se themeluesi i Amazon dhe CEO tani ka një vlerë neto prej $ 141.9billion, e cila tashmë është $ 40 billion më shumë sesa ai ishte me vlerë vitin e kaluar.

Bezos tani ka vlerë 49 miliardë dollarë më shumë se Bill Gates dhe 60 miliardë dollarë më shumë se Warren Buffet (pronari Berkshire Hathaway i Wizard, Oracle dhe ), i cili renditet i dyti dhe i treti.

Dhe ndërkohë që aksionet e Amazon vazhdojnë të arrijnë rekorde në tregun e aksioneve, duket se portofoli i Bezos do të bëhet gjithnjë e më i mbushur.

Bezos doli me idenë për të krijuar Amazon kur ai ishte vetëm 30 vjeç Ai kishte një punë të qëndrueshme në fondin e sigurimeve Nju Jorkut por ëndërronte të hapte librarinë online, e cila u krijua në vitin 1994.

Amazon founder and CEO Jeff Bezos is now worth $141.9billion, easily making him the richest man in the world

Ne Foto: Jeff Bezos

Bezos is now worth $49billion more than Bill Gates

Ne foto: Bill Gates i renditur i dyti si me i pasuri ne bote

Bezos is also worth $60billion more than Warren Buffet

Ne foto: Warren Buffet, i renditur i treti si me i pasuri ne bote

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *