Nga sot WhatsApp ndërpret shërbimin në miliona smartphone

Të tjera Teknologji

Pajisjet Android dhe iPhone të cilat mbështesin vetëm sisteme operative të vjeteruara nuk do të jenë më në gjendje të ekzekutojnë aplikacionin në pronësi të Facebook.

WhatsApp tha se masa ishte e nevojshme për të mbrojtur sigurinë e përdoruesve të saj. Smartphone që përdorin Android 2.3.7 dhe më të vjetër, dhe iPhone iOS 8 ose më të vjetër, janë ata që preken.

Sistemet operative për të cilat WhatsApp po heq mbështetjen janë sisteme operative të trashëgimisë, të cilat nuk janë azhurnuar ose instaluar më në pajisjet e reja.

Shumica e përdoruesve thjesht do të jenë në gjendje të azhurnojnë sistemin e tyre operativ në mënyrë që të vazhdojnë të përdorin shërbimin e mesazheve.

Sidoqoftë, disa pajisje, siç janë iPhone 4s, të cilat mbështesin vetëm iOS 7, nuk do të jenë më në përputhje me aplikacionin.

“WhatsApp në mënyrë të qartë nuk kishte mundësi tjetër për të siguruar që shërbimi i tij të mbetet i sigurt, megjithatë përballet me efektin e vështirë anësor që aplikacioni nuk është më i pajtueshëm me smartphone të vjetër”, tha analisti i CCS Insight Ben Wood.

“Kjo ka të ngjarë të ndikojë në mënyrë disproporcionale në bishtin e gjatë të përdoruesve të saj, veçanërisht në tregjet e rritjes ku ekziston një proporcion i lartë i pajisjeve të vjetra.”

WhatsApp, i cili ishte aplikacioni i katërt më i shkarkuar i dekadës, së pari paralajmëroi përdoruesit që këto ndryshime do të ndodhin përsëri në vitin 2017.

“Ky ishte një vendim i vështirë për ne që të bënim, por i duhuri me qëllim që t’u japim njerëzve mënyra më të mira për të mbajtur kontakte me miqtë, familjen dhe të dashurit që përdorin WhatsApp,” tha një zëdhënës për kompaninë.

Ështe levizja e fundit nga një seri të tillash pasi aplikacioni i mesazheve tërhoqi mbështetje për pajisje të shumta në vitin 2016, dhe më pas nga të gjithë telefonët e Windows më 31 dhjetor 2019./BBC

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *