Nobel për Handke, reagon Akademia Suedeze: Zgjodhëm mbi bazën letrare, jo qëndrimet politike

Kryesore Kulturë Libra Slider kryesore

Vendimi për t’i dhënë çmimin Nobel në Letërsi Peter Handke shkaktoi mjaft polemika duke e kritikuar “të turpshme” pasi çmimi iu dha një mbështetësi të gjenocidit.

Hadke, ka qenë një figurë kontroverse, duke u kritikuar mjaft për pozicionin e tij për luftën në ish-Jugosllavi dhe lidhjen e ngushtë me Millosheviçin.

CNN ka kontaktuar me Akademinë suedeze për një koment dhe Fondacioni Nobel i është përgjigjur se “nuk komenton kurrë zgjedhjet e pavarura të laureatëve të çmimit Nobel nga institucioni që jep çmimin”.

Sekretari i përhershëm i akademisë suedeze, Mats Malm ndërkaq ka thënë për Nevv York Times se komiteti zgjodhi mbi bazën letrare dhe estetike dhe se “nuk është e drejtë e akademisë për të balancuar cilësinë letrare ndaj konsideratave politike”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *