Notre Dame i ri, modern? Ja projektet

Kulturë Kuriozitetet

Arkitekti Vinsent Kajbot, nga studioja NAB, solli një propozim modern për rindërtimin e spirales së katedrales së Notrë Damit.

Arkitekti ka ridizenjuar gjithë pjesën e çatisë si një kopsht frutash, i mbuluar me xhama si një serrë.

Planet e tij përfshijnë edhe një spirale prej xhami, të harkuar, që do të mblidhte energji elektrike me panele diellore për të furnizuar ndërtesën.,

Energjia e mbetur do të jepej falas. Projekti është futur në garë, me qindra të tjerëve që kanë vërshuar.

 

Ideja per energji nga panelet diellore qe mund te shperndahet falas dhe qe perpara mund te kete nje treg fruta-perishmesh, i perjavshem.

Brenda spirales prej xhami është një serrë që do të prodhonte 21 ton fruta në vit

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *