OBSH: Nevojitet të paktën 60% e imunizimit për të bllokuar Covidin

Kryesore Lajme Slider kryesore Sociale

Rreth 60 deri në 70 % e popullsisë duhet të imunizohet kundër COVID-19 për të frenuar infektimet, sipas një zyrtareje të lartë OBSH-së.

“Shkalla bazohet në disa studime modelimi”, tha kreu i departamentit të vaksinave të OBSH-së, Katherine O’Brian, në një konferencë shtypi në Gjenevë.

Megjithatë, O’Brien theksoi se shkalla aktuale e nevojshme e imunizimit për këtë pandemi do të bëhet më e qartë sapo të dihet më shumë rreth vaksinave që janë testuar deri më tani.

“Është me të vërtetë e rëndësishme që ne të fillojmë të marrim më shumë informacion”, shtoi ajo.

Sipas saj, përveç të diturit se sa mirë e parandalojnë vaksinat sëmundjen COVID-19, pyetja është nëse ato e bëjnë më të vështirë për virusin që të kapet në hundën dhe fytin e personat, që nuk kanë simptoma dhe nëse vaksinat e bëjnë më të vështirë kalimin e virusit nga një person te tjetri.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *