Pak orë para konfliktit me armë, ministri Klosi merrte pjesë në panairin e mjaltit në Dhërmi

Politikë Sociale

Vetëm pak orë para se të ndodhte konflikti me armë në disko “Havana” në Dhërmi ishte edhe ministri i Mjedisit dhe Turizmit, Blendi Klosi. Ai morri pjesë panairin e mjaltit, në kuadrin e ciklit të festave të traditës që zhvillohen këtë sezon veror në të gjitha zonat turistike. Mjalt’fest për disa mbrëmje u shijua nga pushues të shumtë të huaj, në pedonalen e re të  bregun e Dhërmiut. Panari i mjaltit bio të zonës së Himarës, ju shtoi pushuesve shijen shqiptare të ushqimit, dhe shërbeu si aktivitet alternativ i mbrëmjes për pushuesit rezident. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi i pranishëm në aktivitet deklaroi se festat lokale,  do të vijojnë përgjatë gjithë bregut me produktin tipik: peshku, vaji i ullirin, nënproduktet bujqësore, ëmbëlsirat tradicionale, glikotë, verën, punimet tradicionale artizanale etj….

”Duhet të përmbushim pritshmërinë e pushuesve të huaj për Shqipërinë, deklaroi ministri Klosi- duke shtuar se Himara ashtu si gjithë Shqipëria po vuan paradoksin e kërkesës së lartë për akomodim dhe mungesës së strukturave akomoduese, për të cilën janë hartuar me shpejtësi gjithë politikat lehtësuese për plotësimin e kërkesës. Ministri Klosi shtoi se për të plotësuar shijen karakteristike shqiptare, janë ndërmarrë një sërë projektesh për këtë sezon, nga SmileAlbania, projekti i 1000 të rinjve për mikpritjen turistike dhe ndërgjegjësimin mjedisor, tek organizimi i festave të traditës, festave të muzikës, organizimeve të argëtimit. Duhet të angazhohemi të gjithë për të përmbushur pritshmëritë e pushuesve në Shqipëri, deklaroi Klosi- duke përfunduar se ky sezon është sezoni që do të vendosë ecurinë drejt turizmit të qëndrueshëm dhe turizmit që do prodhojë më shumë të ardhura, mirëqenie dhe punësim për shqiptarët. Sa më shumë vlerë ti shtojmë, aq më shumë të ardhura do të sjellë kjo industri për gjithë shqiptarët- deklaroi Klosi. Në Mjalt’Fest u organizuan aktivitete të ndryshme, u bë ceremonia e provimit live të cilësisë së mjaltit të prodhuar në disa zona, për të cilën u ndanë edhe certifikatat respektive.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *