Punësimet dhe ekonomia, Ahmetaj i përgjigjet opozitës: Korbat e dëshpëruara ja shifrat

Ekonomi Kryesore Lajme

Nje dite me pare kryedemokrati Lulzim Basha nepermjet nje postimi ne Twitter akuzoi qeverine se mbi bazen e shifrave mbyllen 45 biznese. Por nje gje te tille eshte kundershtuar nga ana e ministrit te Financave, Arben Ahmetaj.

Sipas tij, brenda nje viti jane hapur 38 mije vende pune, Keto shifra, Ahmetaj i beri publike ne Facebook, duke postuar edhe tabelat perkatese.

Postimi plote ne Facebook

E vërteta e punësimit, bizneseve të reja dhe ecurisë ekonomike!

Qershor 2017- Qershor 2018, janë 38 mijë vende të reja pune në ekonomi.

Në shtatë-mujorin e parë të vitit 2018, janë shtuar mbi 10 mijë biznese të reja (efekti neto nga diferenca mes bizneseve të reja të regjistruara rishtazi dhe atyre të çregjistruara)

Dhe sa për t’ju kujtuar korbave të dëshpëruar….rritja ekonomike aktualisht është 4.5 herë më e lartë se ajo që gjetëm në 2013!

No automatic alt text available.

 

Image may contain: text

 

No automatic alt text available.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *