Qeveria merr 16 mln dollarë të tjera borxh për të mbaruar rrugën Tiranë-Elbasan

Ekonomi Kryesore

 

 

Qeveria shqiptare ka nënshkruar një marrëveshje huaje prej 16 mln dollarësh me për rikonstruksionin e Rrugës Tiranë-Elbasan.

 

Marrëveshja është nënshkruar me fondin OPEC për Zhvillim Ndërkombëtar (OFID).

 

Vendimi është marrë sot në mbledhjen e sotme të qeverisë dhe hyn në fuqi menjëherë.

 

Aksi Tiranë-Elbasan ka filluar ndërtimin prej vitesh, ndërsa në pranverën e vitit 2013 u hap edhe tuneli i Krrabës, që shkurtoi goxha distancën midis dy qyteteve, duke shmangur Qafë Krrabën. Prej asaj kohe, aksi ka mbetur i papërfunduar duke i marrë jo pak buxhetit të shtetit.

 

Si të mos mjaftonte kjo, në një pjesë të aksit u shemb një masiv i madh dheu për shkak të tokës së paqëndrueshme.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *