Reagon Thaçi: Për shkëmbimin e territoreve me Serbinë ka qenë dhe Ibrahim Rugova

Kosovë Kryesore Rrotull shtojca

 

 

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi vijon ti mbetet besnik idesë së tij për të bërë korrigjim të kufijve me Serbinë, duke e këmbëngulur se kjo është e vetmja rrugë për të patur marrëdhënie të mira me serbët. Nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale, Thaçi sjell në vëmendje se edhe Ibrahim Rugova ka qenë pro shkëmbimit të territoreve.

 

Postimi i Thaçit:

 

“Jo ndarje të Kosovës, por po shkëmbimit të territoreve “, ky ishte qëndrimi realist dhe i guximshëm i Presidentit Ibrahim Rugova në vitin 1994. Ndërsa, qëndrimi im sot si President i Republikës së Kosovës ka evoluar dhe është i qartë: jo ndarje, jo shkëmbim, po korrigjimit të kufirit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, për të mundësuar bashkëngjitjen e Preshevës, Bujanovcit dhe Medvegjës me Kosovë. HTH

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *