Shatërvani që rrjedh birrë, ja ku ndodhet

Kryesore Kulturë Kuriozitetet

Gjurma 9 Maj 2018

Shatërvanet janë monumente të bukura dekorative që lëshojnë ujë. Nëse ata kanë arkitektura të çuditshme, që japin në forma të zhveshura, të gdhendura, me vazo në duart e tyre, ose skulptura moderne, shatërvanet gjithmonë ia bëjnë ditën qytetarëve të lumtur, veçanërisht në ditët e nxehta të verës. Ka të gjitha tregjet kryesore evropiane dhe botërore. Edhe fshatrat e vegjël kanë të paktën një për të dhënë një ton elegance dhe bukuri në peisazhin e tyre të qytetit. Një ide është hedhur në Zalec, nje provincë e Sllovenisë me 20 mijë banorë dhe që duket e pabesueshme

Shatërvani i birrës

Por shatërvanet e ëmbla të çokollatës së nxehtë dhe të shkrirë, të cilat rrjedhin pa pushim, nuk janë e vetmja gjë e çuditshme e shpikur nga inxhinierët. Sllovenët kanë një nga fatet më të mëdha, të paktën për të dashuruarit e të dehurit të pijeve të maltit në botë. Po, sepse në këtë vend të Evropës Lindore, ku konsumohet shumë birrë, është instaluar shatërvani i parë që vetëm prek pijen e artë, birrën.

Nëse keni pasur ndonjëherë ëndrra për objekte që do t’ju lejojnë qasje të vazhdueshme në pije alkoolike të preferuar, sot ajo është realizuar. Duket si një ëndërr e një sommelier, por në Slloveni birra rrjedh në lumenj, ose më mirë në gushes. Pra, nëse doni të përfitoni nga ky privilegj i veçantë, drejtohuni direkt në Slloveni herën e parë që keni mundësinë.

Qyteti

Komuna që kishte këtë ide të shkëlqyer ishte Zalec, në qendër të Sllovenisë. Qyteti është në fakt një fshat i vogël me pak më shumë se 20 mijë banorë në territorin e saj. Ideja ishte shpallur për muaj përpara instalimit aktual të shatërvanit. Ajo u propozua në këshillin e qytetit, por nga këshilltarët si për dashurinë e gjerë të qytetarëve për birrë, si për të tërhequr turistët më lakmitarë.

Sa për festën e Oktober Beer (Festa e Birrës) ky shatërvan shkon tufa e vizitorëve lëviz drejt të pijeve. Prandaj, në Slloveni u krijua një turizëm i vërtetë dhe i duhur alkooli. Shatërvani në të vërtetë duket si një nga ato shpërndarësit e ujit që janë rreth, në vend se një monument. Ka 5 rubineta dhe ka qenë aktiv për muaj për të gjithë banorët dhe vizitorët. Birra që ofron është edhe cilësi të ndryshme. Mund ta shijoni biondje apo brune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *