Pezullimi i Mynyr Konit, ish deputetja socialiste: Pjesë të planit okult të rilindjes për të përçarë Universitetin

Arsim Kryesore Politikë

 

Ish-deputetja socialiste Mimoza Hafizi ka reaguar sot ndaj vendimit të ministres së Arsimit për pezullimin e rektorit të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni. Hafizi hedh hije dyshimi se në këtë rast kemi të bëjmë me një plan për të përçarë Universitetin.

Statusi i Hafizit:

Kryeministri kërcënon prej muajsh rektorin e Universitetit të Tiranës, kurse sot ministrja e arsimit e paska pezulluar. Jam njëra nga pedagoget e këtij universiteti. Kam një histori të gjatë betejash për të mbrojtur vlerat e tij, si brenda mjedisit akademik e shkencor, ashtu edhe në politikë e në parlament.

Po kërkoj në faqen zyrtare të Ministrisë së Arsimit për të gjetur një dokument të plotë e të qartë me arsyet dhe argumentet e këtij vendimi.

Për çfarë shkeljesh bëhet fjalë? Nuk po i gjej askund.

Pedagogët e Universitetit të Tiranës meritojnë ta kenë këtë transparencë. Qeveria është e detyruar ta bëjë. Përndryshe, unë do të jem e para që këto akte do t’i konsideroj si pjesë të planit okult të rilindjes për të përçarë e goditur Universitetin e Tiranës. Plan i përpiluar nëpër rrjeshtat ogurzeza të kapitullit XII të Ligjit aktual për Arsimin e Lartë.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *