Si hyri dhe pse u largua nga UÇK brenda muajsh, Adem Demaçi?(VIDEO)

Kosovë Rrotull

Doli në krye të djemve dhe bijave me të mirë të Kosovës që kishin marr pushkën për të luftuar për liri e pavarësi, por si përfaqësues politik i tyre.

Adem Demaçi, më 1998, u zgjodh përfaqësues i zyrës politike të UCK-së, selia e së cilës ishte në kryeqendrën e Kosovës, Prishtinë.

Bashkë me të punuan edhe shumë njerëz tjerë, të cilët në atë kohë kryenin punën e këshilltarëve të tij, njofton Klan Kosova.

Adem Demaçi ishte njeriu i parë politik i UÇK-së. Ai mori këtë detyrë me 12 gusht 1998 ndërsa u largua më 26 shkurt 1999. Largimi i tij nga kjo detyrë, erdhi pasi Demaçi nuk u pajtua me nënshkrimin e dokumenteve që dolën nga konferenca e Rambujesë.

Kronikë nga Fillojetë Konjuhi/ KLAN KOSOVA

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *