“Skënderbeu nuk pati aleatë serbët, Princat e Llazarit i dhanë sulltanit motrën e tyre për në harem”

Kulturë Kuriozitetet

I ftuar në emisionin “Opinion”, studiuesi Aurel Plasari ka parashtruar disa fakte interesante lidhur me jetën e Skënderbeut dhe aktivitetin e tij.

Ndër të tjera, Plasari flet edhe për raportet e princit shqiptar me serbët. Ai pohon se Skënderbeu nuk i pati serbët asnjëherë aleatë  kundër Turqisë, sepse nënshtrimi i serbëve pas shpartallimit në Kosovë ishte total.

Plasari shkon më tej, kur shprehet se djemtë e Llazarit të Serbisë i kanë dhënë sulltanit motrën e tyre për në haremin e tij.

“I biri I sulltanit të vrarë, dy bijtë e princit Llazar të vrarë i privilegjoi dhe u siguroi një lloj statusi në qeverisje. Madje ata i dhanë motrën sulltanit dhe verë për verë ata ishin miq tek kunati i tyre për të dalë për gjah”, u shpreh Plasari.

Ndiqni videon e Plasarit ne Opinion.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *