Studimi/ Do të jetosh më gjatë? Ngul sytë mbi gjoksin e femrave

Kulturë Lifestyle

Studiuesit gjermanë kanë konstatuar se nëse meshkujt e shikojnë gjoksin e femrës, për të paktën 10 minuta në ditë, do zgjasin jetën e tyre. Po e ushtruan këtë për vetëm dhjetë minuta është po aq efektive sa 30 minuta gjimnastikë, thotë Dr. Karen Weatherby.

Autorët e studimit thonë se ngulja e syve te gjinjtë e femrës është një shprehi e shëndetshme e meshkujve dhe ka të njëjtin efekt në jetëgjatësi po aq sa ushtrimet intensive. Sipas tyre kjo mund të zgjatë jetën deri në pesë vite më shumë.

Ekperimenti me gjinjtë e femrve u krye me 200 të pranishëm. Gjysma e të anketuarve shikuan gjoksin e tyre dhe gjysma tjetër refuzuan. Në përfundim të studimit, shkencëtarët arritën konkluzionin se vështrimi i gjoksit të femrave në baza ditore ul presionin e gjakut tek meshkujt dhe zvogëlon mundësinë e sëmundjeve vaskulare. Shkencëtarët besojnë se dëshira seksuale rrit qarkullimin e gjakut, gjë që çon në një përmirësim të përgjithshëm të gjendjes shëndetësore. “Eksitimi e nxit zemrën që të pompojë më shpejt dhe të përmirësojë qarkullimin. Ne besojmë se nëse e bën këtë, njeriu mesatar mund të jetojë katër deri në pesë vjet më shumë” – thotë Dr Karen Weatherby. Marre nga Lapsi.al

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *