“Të jesh grek, njësoj si të jesh shqiptar…”/ Letra e nxënësit grek që u bë virale në rrjet

Kryesore Politikë shtojca

 

 

 

‘Nga të vegjlit dhe të çmendurit mëson të vërtetën”, thotë një apologji e famshme. I tillë është edhe rasti i një nxënësi grek. Një mësues u kërkoi nxënësve të tij të shkruanin një esse mbi temën “Çfarë do të thotë të jesh grek”, ndërsa përgjigja e nxënësit u bë virale në rrjet. Nxënësi u shpreh se të jesh grek është njësoj si të jesh shqiptar, amerikan, sirian, turk apo gjerman.

 

Përgjigja e nxënësit grek

Të jesh grek është njësoj si të jesh shqiptar, sirian, amerikan, gjerman, turk. Grekët lindin me të njëjtën vlerë dhe vdesin me të. Nuk lind me ndonjë avantazh nga të huajit. Ata jeton në një vend si pjesa tjetër, vetëm me më shumë diell dhe det. Gjëja negative e këtij vendi është se ka grekë që besojnë se statusi i tyre, i bën atë superior ndaj të tjerëve. Ne të gjithë kemi lindur të barabartë, ashtu siç do  vdesim. Vlera që marrim vjen nga fakti nëse ajo që bëmë në jetën tonë ka ndikuar pozitivisht në jetën e të gjithë njerëzve në planet.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *