Tërmet në Greqi, ndihen lëkundjet të forta me magnitudë 5.5

Botë Rrotull

Greqi

Një tërmet me magnitduë 5.5 ka goditur para pak minutash Greqinë.

Lëkundjes e tokës janë ndier në një vend turistik pranë Kos dhe Rodosit.

Tërmeti ka pasur një thellësi prej 40 km, me një distancë prej 70 km nga ishulli i Karpathos. Me vone u regjistrua edhe nje tjeter goditje me magnitude 3.9 dhe me thellesi 1o km.

Ky tërmet vjen pak orë pas një tjetër lëkundjeje që u ndie në perëndim të Turqisë.

Lëkundjet bënë që banorët të dilnin jashtë nga frika pas tërmet të fortë me magnitudë 6.8 që ra pak ditë më parë në vend.

 

Magnitude Mw 5.5
Region DODECANESE ISLANDS, GREECE
Date time 2020-01-28 15:38:38.2 UTC
Location 35.19 N ; 27.95 E
Depth 40 km
Distances 365 km S of İzmir, Turkey / pop: 2,501,000 / local time: 18:38:38.2 2020-01-28
228 km S of Muğla, Turkey / pop: 48,200 / local time: 18:38:38.2 2020-01-28
141 km S of Ródos, Greece / pop: 56,200 / local time: 17:38:38.2 2020-01-28
76 km SE of Kárpathos, Greece / pop: 2,300 / local time: 17:38:38.2 2020-01-28
Global view

Source parameters reviewed by a seismologist

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *