“T’i dalim të keqes përpara”, Basha: Të shpallet gjendja e fatkeqësisë natyrore në të gjithë territorin

Lajme Politikë

Në kushtet kur shifrat e të prekurve nga COVID 19 po rriten, kreu i PD Lulzim Basha kërkon shpalljen e gjendjes së fakteqësisë natyrore në gjithë territorin.

Kryedemokrati propozon tre masa të reja për të parandaluar përhapjen e korinavirusit.

Basha thotë se duhet të shtohet nevoja për të ndërmarrë një plan të detajuar masash për parandalimin e përhapjes së shpejtë të virusit. “Pa u bërë tepër vonë duhet vepruar për ti dalë të keqes përpara”, shprehet Basha.

Masat e propozuara nga Lulzim Basha

1. Të shpallet gjendja e fatkeqësisë natyrore në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë. Të mbyllen call centers, fasoneritë dhe sipërmarrjet e tjera me numër të madh punonjësish në një hapësirë të mbyllur që kanë probabilitet të lartë për të përhapur virusin.

2. Të hartohet një plan masash i detajuar dhe me afate të mirëpërcaktuara për mënyrën e operimit të bizneseve që janë të domosdoshme për jetën e qytetarëve.

3. Marrjen e masave të menjëhershme diktuar nga gjendja e jashtëzakonshme për të garantuar kushtet jetike për të gjithë qytetarët që për shkak të pamundësisë për të punuar nuk përballojnë nevojat e përditshme.

Ne duhet të bëjmë gjithçka për ta kaluar me sa më pak dhimbje këtë situatë të vështirë. Qytetarët duhet të vazhdojnë të qëndrojnë në shtëpi ndërsa qeveria duhet t’u japë siguri për të përballuar jetesën e tyre

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *