Udhëzimi/ Të sëmurëve kronikë mbi 65 vjeç, do iu dërgohen barnat në banesë, kush përfiton

Kryesore Shëndeti Slider kryesore Të tjera

Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor ka nxjerrë një udhëzim të ri për farmacitë.

Sipas udhëzimit, tashmë të sëmurëve kronikë dhe të moshuarve mbi 65 vjeç që jetojnë vetëm pasi nuk i kanë fëmijët në të njëjtin qytet, do t’u shkojnë barnat në shtëpi.

Mjekët e përgjithshëm do të jenë ata që do komunikojnë nëpërmjet telefonit, sms, skype apo whatsupp me pacientët për t’i komunikuar recetën. Dhe më pas, farmacisti do përgatise barnat dhe mundëson e tyre dërgimin pranë banesës.

Në momentin e dorëzimit sipas udhëzimit duhet të zbatohet në mënyrë rigoroze distanca 1.5 m largësi dhe për të garantuar gjurmueshmërinë prapa recetës së marrë duhet që pacienti të nënshkruajë që e ka marrë.

LEXO TE PLOTE URDHRIN KETU

 

UDHEZIMI SQARUES

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *