Uembli do të shitet për 800 milionë stërlina, ja kush e synon

Botë Sport

Gjurma 26/04/2018

Nuk ta besoni, por stadiumi mitik Uembli do të shitet nga ana e Federatës Angleze të Futbollit.

Lajmi bëhet e ditur nga Daily Mail, e cila ka zbuluar edhe personin që ka ofruar shumën për të blerë stadiumin kombëtar të Anglisë, ikonën e futbollit anglez.

Shuma e ofruar është 800 milionë stërlina. Oferta është paraqitur nga ana e pronarit të klubit të futbollit të Fulhamit, miliardierit Shahid Khan. Ai gjihashtu ka në pronësi edhe ekipin amerikan Jacksonvielle Jaguars në Ligën Amerikane të Futbollit.

Oferta i është paraqitur zyrtarisht sot në mëngjes bordit të Federatës Angleze.

Biznesmeni pakistanezo-amerikan, Khan, pasuria e të cilit kanë një vlerë rreth  5.2 bilion stërlina, është i gatshëm të paguajë më shumë se 500 milion stërlina cash të gatshme që do t’i lejojë FA-së të mbajë klubin e Uembli si detyrim dhe mikpritjen e biznesit që është vlerësuar në në 300 milion stërlina.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *