Vaksina anti Covid, Pfizer dhe BioNTech kërkojnë autorizim për të përdorur vaksinën

Kryesore Lajme Slider kryesore Sociale

Kompanitë farmaceutike Pfizer dhe BioNTech dorëzuan të premten në Administratën Ushqimore dhe Barnave të SHBA-së kërkesën, në të cilën kërkojnë autorizimin e përdorimit emergjent për vaksinën e tyre ndaj koronavirusit.

Kjo është vaksina e parë e koronavirusit që kërkon hapësirë për t’u aplikuar në Shtetet e Bashkuara.

“Është krenari, gëzim dhe madje pak lehtësim që mund të them se kërkesa jonë për autorizimin e përdorimit emergjent për vaksinën tonë Covid-19 tani është në duart e FDA,” tha CEO i Pfizer Albert Bourla në një video të shpërndarë të premten”, shkruan CNN

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *