Vettingu/ Gjyqtari i shpëton ndjekjes penale, emri

Kronike Kryesore

Gjurma 13/04/2018- 12:42

Prokuroria  e Tiranës ka vendosur që të mos fillojë procedimin penal ndaj ish-gjyqtarit  Besnik Imeraj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit referoi ndjekje penale ndaj ish gjyqtarit të Gjykatës Kushtetuese.

Ora News mëson se prokuroria ka dalë në përfundimin se nuk ka elementë të veprës penale në dokumentet e tërhequra nga KPK.

Besnik Imeraj dha dorëheqjen nga procesi i vetingut dhe procesi ndaj tij u ndërpre por dokumentet e grumbulluara deri në këtë moment iu përcollën prokurorisë për hetim penal.

Ditën kur KPK referoi dosjen në Prokurori,  Imeraj e cilësoi kallëzimin si sulm politik.

Ish-gjyqtari Imeraj ishte i pari zyrtar i drejtësisë që kallëzohej për ndjekje penale pas procesit të vettingut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *