Viktima e dytë e dashnorit të rremë, skema e mashtrimit me ish-ambasadorin shqiptar

Investigim Kryesore

“E gjithë bota ime u shkatërrua…”

Debi Gitar është viktima e dytë e grackës së dashurisë që kishte ngritur një person, i cili shfrytëzonte fotot e ish-ambasadorit shqiptar në Bosnje, Flamur Gashi për të mashtruar gratë, nga të cilat përfitonte shuma të mëdha parash. Ajo kishte humbur 70 mije dollare amerikane, duke qene viktima e dyte e ketij mashtrimi.

“Ai ishte aq i dashur në fillim…”

Në internet e quan veten Jerry Michael, apo Darnell Michael. Rrjetën e mashtrimit ndaj grave në moshë e ka ngritur në adresat e takimit online.

Kanali amerikan News 6 ka zbuluar deri tani 2 nga viktimat, Debi Gitar nga Albany e Nju Jorkut dhe Diane Standish nga Orlando e Floridas. Kjo e fundit kishte derdhur plot 270 mijë dollarë në llogarinë e personit me të cilin ishte dashuruar në internet. Në këtë skemë mashtruese, e veja 64-vjeçare ishte shfrytëzuar edhe për marrjen e parave nga persona të tjerë, si Debi Gitar që kishte nisur te Standish një çek prej 70 mijë dollarësh.

“Ai më tha se Dajen ishte një mik i familjes dhe e njihte prej shumë vitesh”.

Identiteti i personit mbetet mister, ndonëse gazetarët investigativë gjetën dy adresa në Afrikën e Jugut. Policia amerikane shpjegon se këta njerëz, krijojnë identitete të rremë dhe infiltrohen çdo ditë të faqet e njohjeve online. Fillimisht ata fitojnë besimin tënd, më pas dashurinë dhe në fund paratë tuaja, tha oficeri amerikan.

Standish, një banore e Orlandos, humbi burrin e saj tre vjet më parë dhe vendosi të përdorë shërbimin takim Match.com për të takuar një shoqërues.

“Ai më tha se kishte rënë në dashuri me mua,” tha Standish për News 6. “Kam folur me një milion njerëz që thanë se u kontaktuam në e-Harmony ose Match dhe ata janë të lumtur të martuar, kështu që unë nuk kisha ndonjë arsye për të pyetur (hetuar) ”

Të dyja, Standish dhe Guitar kanë dhënë News 6 me afërsisht 30 emra dhe llogari bankare të përdorura në transferta teli të orkestruar nga njeriu i tyre misterioz.

“Ai më tha se jetonte në Los Anxhelos,” tha Guitar. “Ai ishte i lodhur duke jetuar atje dhe donte të transeferohej në Orlando”.

Guitar tha se paratë që ajo dërgoi duhej të ishin përdorur për të blerë një shtëpi në Floridën Qendrore.

Ajo dhe Michael kurrë nuk u takuan ballë për ballë, vetëm kane komunikuar me telefon, tekst dhe email.

Një hetim i NEWS 6 konfirmoi se fotografia që përdoret në mashtrimet online është një fotografi e Flamur Gashit, ish ambasadorit shqiptar në Bosnje-Hercegovinë, një vend në Gadishullin Ballkanik në Evropën Juglindore.

Gashi ka një faqe në Facebook dhe policia tha se shumë nga fotot e dërguara në Standish dhe Guitar janë në atë faqe dhe ndoshta janë fshire nga aty.

Detektivët e policisë në Orlando thanë se fondet dhe emailet e dërguara nga conman janë gjetur në Afrikën e Jugut.

Hetuesi i Policise Paul Griffith, i Departamentit të Policisë Orlando, hetoi rastin e Standish dhe tha se shansi i kthimit është i pakët, sepse paraja u hodh shpejt dhe doli  jashtë llogarive.

“Ata do të fitojnë besimin tuaj, fitojnë besimin tuaj dhe pastaj dashurinë tuaj, dhe pastaj fitojnë paratë tuaja”, tha Griffith. “Këta njerëz janë duke punuar çdo ditë dhe është globale, kështu që nuk e dime se sa njerëz janë ata ‘po flasim për një ditë. ”

Emrat dhe llogaritë e ofruara nga Standish dhe Guitar përfshijnë disa qytete dhe përfshijnë llogaritë me Wells Fargo, Bankën e Amerikës dhe SunTrust.

NEWS 6 gjithashtu ka zhvilluar një epërsi në një institucion financiar ndërkombëtar me një numër rutimi për një bankë amerikane në Fort Walton Beach.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *