Zgjedhjet/ Si ndahen 140 mandatet e Parlamentit, ja ndryshimet në 12 qarqet

Kryesore Lajme Politikë Slider kryesore

KQZ miraton shpërndarjen e mandateve sipas 12 qarqeve për zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit 2021.

Tirana mbetet qarku me më shumë mandate, plot 36, ndërsa pas saj vijnë Fieri me 16 dhe Durrësi e Elbasani me nga 14 ulëse në parlament, raporton Ora News.

Ndryshe nga zgjedhjet e tjera, i hiqen nga një mandat Gjirokastrës dhe Dibrës dhe i shtohen 2 mandate Tiranës.

Shpërndarja e mandateve sipas qarqeve:

Qarku Berat – 7 (shtatë) mandate

Qarku Dibër– 5 (pesë) mandate

Qarku Durrës – 14 (katërmbëdhjetë) mandate

Qarku Elbasan – 14 (katërmbëdhjetë) mandate

Qarku Fier  – 16 (gjashtëmbëdhjetë) mandate

Qarku Gjirokastër – 4 (katër) mandate

Qarku Korçë – 11 (njëmbëdhjetë) mandate

Qarku Kukës – 3 (tre) mandate

Qarku Lezhë – 7 (shtatë) mandate

Qarku Shkodër – 11 (njëmbëdhjetë) mandate

Qarku Tiranë – 36 (tridhjetegjashtë) mandate

Qarku Vlorë – 12 (dymbëdhjetë) mandate

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *