Zjarri në Notre Dame, familja Pinault zhbllokon 100 milionë euro per rindërtimin

Botë Rrotull

Familja Pinault do të zhbllokojë 100 milionë euro nëpërmjet kompanisë së tij të investimeve Artemis, pas zjarrit të tmerrshëm që shkatërroi katedralen e Notre Dame, tha Francois-Henri Pinault këtë mbrëmje. Lajmi jepet nepermjet Le Figaro

“Kjo tragjedi goditi të gjithë francezët dhe përpos atyre që janë të lidhur me vlerat shpirtërore. Të ballafaquar me një tragjedi të tillë, të gjithë dëshirojnë të ringjallin këtë xhevahir të trashëgimisë sonë sa më shpejt që të jetë e mundur”, shkruan presidenti i kompanisë  i familjes dhe i grupit luksoz, Kering.

“Babai im (François Pinault, shënim i redaktorit) dhe unë kemi vendosur të zhbllokojme nga fondet e Artemis një shumë prej 100 milionë euro për të ndermarrë  të  gjitha përpjekjet që do të jenë të nevojshme për rindërtimin e plotë të Notre-Dame”, shkruan ai shkroi në një deklaratë.

Une photo prise par un drone du toit de Notre-Dame de Paris.

Artemis është pjesa e fuqishme e perandorisë, i themeluar nga François Pinault, tani 82 vjeç dhe eshte pasuria e tretë e Francës. Kompania, e themeluar në 1992, menaxhohet nga François-Henri Pinault (ne foto) që nga viti 2003.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *